Om danskehitlister.dk

Om Danskehitlister.dk

Hitlisterne på dette site er indsamlet af populærmusikforsker Henrik Smith-Sivertsen (mig). Jeg driver selv siden i fællesskab med en god ven, som er betydeligt mere ferm til den tekniske side af sagen end mig. De forskellige hitlistedata er indsamlet i forbindelse med forskellige forskningsprojekter. Her har vi haft uvurderlig hjælp af en række hitlisteentusiaster, som gennem årene har sendt deres egne hitlistedata eller på anden måde hjulpet med at få prjektet til at vokse.

Sitet er non profit – faktisk uden budget overhovedet. Vi betaler med andre ord alle udgifter i forbindelse med sitet ef egen lomme. Da vi begge har fast arbejde og nogenlunde velfungerende socialliv ved siden af, har vi ikke meget tid til sitet. Desværre, for vi er klar over, at der mange, der gerne ville have mere. Og at sitet efterhånden godt kunne trænge til en rodbehandling. De fleste steder kommer de rigtige data ud, men et par hackerangreb og tidens tand har gjort, at der også enkelte steder er opstået datalykkeposer, hvor ting, der hører til i et andet årti, pludselig dukker op på en ældre hitliste.

Det beklager vi, men indtil vi får tid nok til at gøre noget ved det, kan vi bedst opfordre til ,at man bruger sin sunde fornuft – og populærmusikalse viden. Vi ville også rigtig gerne supplere med nye lister, men her gælder samme problematik. Derer masser af danske hitlister i pipelinen, men det er ret bøvlet at importere det til sitet – og det skal jo være i orden. Og når alt kommer til alt, er der jo i forvejen pænt meget på sitet.

God fornøjelse
Henrik Smith-Sivertsen