Nyheder

I takt med, at arbejdet med den danske hitlistehistorie skrider frem, vil nye hitlisteudgivelser blive annonceret her. Ligeledes vil nye artikler blive annonceret, når de foreligger.


Nye hitlister i databasen

(januar 2015)

Danskehitlister.dk byder hjerteligt velkommen til to nye hitlister:

LP Top 10 (1969-1973)
Top 20 (1988-1993)

Takket være uvurderlig hjælp fra en række hitlisteentusiater, som har delt deres gamle og nye optegnelser og Danmarks Radio, som har givet adgang til gamle bøger med spillelistespecifikationer, har det været muligt at rekonstruere disse for to forskellige generationer så vigtige radiohitlister.

LP Top 20 blev sendt hver fjortende dag fra februar 1969 til april 1973. Det var her, man fandt såvel den hårde rock med Black Sabbath, Led Zeppelin og Deep Purple i spidsen kæmpe med James Last, Johnny Reimar og Kai Løvring om opmærksomheden i disse ofte meget uens programmer.

Med albumhitlisten får vi en anden side af slut-1960’erne og 1970’erne med navne, som ikke optrådte på singlehitlisterne. Det har siden danskehitlister.dk’s fødsel i 2010 været et stort ønske at få LP-listen med, og det er den så nu.

Det samme gælder DR Top 20 fra 1988-1993. Leif Wivelsted og Karlo Staunskær genåbnede Top 20 ved årskiftet 1988 efter 11 års pause. I mellemtiden var albummet blevet populærmusikkens hovedformat, og derfor var det meget naturligt, at der nu var tale om en album-liste. Der blev også bragt en single Top 3 (fra 1989 Top 5), men den må I vente lidt mere på at få.

Vi håber, at disse to hitlister kan stille den værste sult for de mange, som gennem årene har ønsket, krævet og tryglet om, at sitet ville blive udbygget. De første skridt er blevet taget nu, og selvom der stadig er særdeles langt igen, før den danske hitlistehistorie er komplet, er de i alt 741 albums dog en start.

Man kan naturligvis både klikke sig frem gennem listerne og søge øverst på siden. God fornøjelse.

(Eventuelle kommentarer og rettelser sendes til hess@kb.dk)